Diesel Discussions Only diesel topics should be posted here.

87 300d starting issues, HELP!

  #1  
Old 05-09-2017, 12:15 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Posts: 4
Default 87 300d starting issues, HELP!

Alright guys so I just picked up an 87 300d om603 the other day for fairly cheap. It ran when I first bought it with a rough idle (found to be a vacuum leak) and needed a jump to get it going. Since purchasing i have replaced the glow plugs, egr delete, cleaned the intake manifold, new battery, and fixed all vacuum leaks. I'm am now running into some new issues.

Now after putting the intake manifold back on the engine and replacing the glow plugs I am unable to even crank the engine along with no GP light on the dash. The previous owner had installed an after market push start ignition that is wired into the starter like the ones from autozone so once I turn the key and press the ignition button I only get a single click from the glow plug relay. I can hear the IP turn on and have even had the fan turn on once while attempting to crank it but I cannot figure out why it is not activating the starter.

I have replaced the stripper fuse in the GP relay, checked the GP's for bad connections, tested the GP's, tested the battery. The car ran with a jump before I removed the manifold and changed the GP's and now I get nothing but a clicking the relay. Is it a bad ground? Starter? Glow plug relay? Something electrical? Any help would be great!

Update: I have checked the ghetto ignition switch for a poor ground. It seems the DIY push start has a power wire, ground wire, and a wire conecting to the starter. I plan on checking the connection to the starter tomorrow along with the main ground strap.
 

Last edited by ChaseMcG; 05-09-2017 at 06:32 PM.
  #2  
Old 05-11-2017, 03:12 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Posts: 4
Default

Is there anything I could have done wrong with the glow plugs that would give symptoms like this?
 
  #3  
Old 05-12-2017, 02:41 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Posts: 4
Default

Okay the only wiring for the after market ignition is a power in wire to the switch and a power out to the starter. The switch is getting power and the weird part is that every time I hit the ignition switch it makes the glow plug relay click. That is odd to me because the switch is only connected to the starter.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
marbles300d
General Tech
1
11-30-2008 11:35 AM
Drskipper
General Tech
2
07-22-2007 07:14 PM
steamboatsykes
Diesel Discussions
3
11-22-2006 03:01 AM
aedixon
Diesel Discussions
3
06-16-2005 07:46 PM
detox2181
Mercedes SL Class
4
09-22-2004 11:09 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 87 300d starting issues, HELP!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.