560SEC Intermittent Start Issue - Mercedes Forum - Mercedes Benz Enthusiast Forums

General Tech Post general Mercedes Tech questions here.

560SEC Intermittent Start Issue

  #1  
Old 01-08-2019, 10:49 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2017
Location: Daytona Beach
Posts: 4
Default 560SEC Intermittent Start Issue

This has happened three times, only while parked outside, twice around 60 degrees and once in 40 degree weather, after several days of parked.

Good battery, cranks, stumbles, continues to crank then sounds almost like a hydraulic lock, then continues to crank but no start. Next day it started normally.

Next time: same symptoms, banged on fuel pumps and it started but ran rich until it cleared out.

Last time: same symptoms, banged on pumps and it started, ran rich until it cleared out.

It would be simple to change the 4 year old pumps but I do hear the prime pump run when the key is turned on. Somehow I suspect a check valve or something causing the rich mixture or flooding. Could the pump relay cause this issue?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mike100
Diesel Discussions
4
03-21-2015 01:31 PM
thegirlilove
General Tech
87
12-06-2012 10:57 PM
moonbike
Mercedes E Class
1
11-26-2004 11:16 AM
moonbike
Mercedes E Class
0
10-24-2004 02:13 PM
moonbike
New Mercedes Benz Forum Members Area
3
10-06-2004 10:22 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 560SEC Intermittent Start Issue


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.