Mercedes Benz Forums


Go Back   Mercedes Forum - Mercedes Benz Enthusiast Forums > Mercedes Benz Models > Mercedes CLK Class
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Mercedes Forum!
Welcome to Mercedes Forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Mercedes Forum today!

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-10-2009, 02:14 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Default Crankshaft position sensor reset / reprogram

Just replaced my Crankshaft Position Sensor, now have a problem at acceleration. Idles fine, but when I push accelerator to get up to speed, it sputters a bit then recovers. Runs fine at speed. I've read some info that says I need some kind of reset for the CPS. Not sure of next steps.
Thanks
Doug
Register today for free or log in if already registered to remove this ad!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-10-2009, 08:18 PM
chassis221's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Philadelphia, Pa
Posts: 2,663
Default

you really shouldnt need to do anything. just drive and the car will learn itself. ive replaced 100s of them and install and thats it. so you could have another issue.
__________________
Philadelphia, Pa
Certified MB Master 14yrs
Valentine 1 Radar and Laser Locator 3.893
Galaxy DX 95T Export radio
Mobius Dash Cam
Waze
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2009, 06:06 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Default other codes

Thanks chassis 221. Codes are PO 101 and 335. 335 is probably a leftover from the CPS. 101 says MAF range/performance. Maybe I did something when I r/r'd it to get to the CPS.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2009, 07:18 AM
mbenz80's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA Chicago
Posts: 429
Default

P0335 is wiring harness problem for crankshaft position sensor, moisture in connector. My W163 Star manual for ML320: Mercedes repair kit A210 540 00 33 should be used to fix P0335 (it's 120mm long pre-wired L5 2-pin CPS connector)
but I believe a simple pin or socket oxidation clening should do the trick. I would disconnect the battery and that should reset all of the faults to let the fuel trim adaptation relearn all settings and see what code will show up again (if any).
__________________
1999 ML320 211K miles
2003 Lexus GX470 272K miles
1999 Chrysler LHS 86K miles
2001 Chrysler Concorde 71K miles
1980 280SE EURO W126 156K miles 142mph top speed SOLD
1984 300D TURBO DIESEL W123 SOLD
Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:18 AM
 
 
 
Reply

Tags
benz, cam, changing, crank, crankshaft, mercedes, merscedes, ml320, p0335, position, positioning, reset, sensor, shaft, works


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
GetCoolParts.com
Monroe, WA 98272
360.863.0557
All times are GMT -5. The time now is 06:41 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.